- 20/10/2020
- Posted by: rakefet chai
- Category: מאמרים
התשובה הקצרה ביותר היא שכדאי לייצר אוטומציה של תיעוד הכיול על מנת לחסוך זמן, למנוע טעויות אנוש ולנתח במהירות מידע במטרה לקבל החלטות מושכלות יותר.
אם אתם כותבים את המידע על נייר או אפילו מכניסים מידע באופן ידני לתוך מערכות דיגיטליות, אתם כנראה מבזבזים זמן יקר על ניירת ומשאבים כ”א מיותרים. בנוסף קיים חשש שטעות אנוש תסכן את אמינות המידע.
שימוש בהעברה אוטומטית של המידע למערכת המיועדת לעקוב אחר פעילויות הכיול בארגון, עשויה לחסוך עד 75% בזמן העבודה המושקע ובכך לחסוך לארגון משאבים וכסף.
איך הכל התחיל?
באופן מסורתי, מהנדסים וטכנאים השתמשו בדו”חות הכיול המודפסים בשילוב עם עט ומחשבון על מנת לבדוק התאמה של תוצאות הכיול לצרכי המפעל. לאחר אישור הכלי לעבודה הם רשמו בלוח השנה השולחני מתי לשלוח את המכשיר לכיול חוזר. כל מסמכי התיעוד ודו”חות הכיול תויקו במשרד והכילו עשרות אלפי דפי נייר. החיסרון בתהליך זה שקשה להשתמש בתיעוד ההיסטורי על מנת ללמוד על מגמות או מעקב אחר מצב מכשיר המדידה. בנוסף, התיעוד בנייר הוא פחות נגיש כך שהידע הארגוני שנצבר באלפי שעות עבודת אדם אינו מנוצל בצורה יעילה.
מנייר למסמכים אלקטרוניים
השלב הבא היה החלטה לנטוש את הנייר ולהכניס את הנתונים למסמכים אלקטרוניים, כמו קבצי אקסל. הנתונים הוכנסו באופן ידני, מה שהשאיר את החשיפה לסכנה של טעויות אנוש והגדלת הסיכונים באי דיוק המידע. מעבר להתמודדות עם זמן עבודה רב, לא הייתה אפשרות לקבוע התראות או לבצע ניתוחי מידע שיאפשרו הפקת תועלת מתהליך ניהול מידע במערכת מומחשבת
השלב הבא במעבר לאוטומציה מלאה הוא שימוש במערכות ארגוניות שאינן מיועדות למעקב אחר תהליכי כיול. מערכת כזאת עשויה לחסוך זמן, אולם לא ניתן להפוך את התהליכים לאוטומטיים לחלוטין מכיוון שמערכת כזו אינה יודעת “לתקשר” עם מכשירי כיול חכמים. כמו כן, מערכות כאלה עלולות שלא לעמוד בדרישות הרגולטוריות לניהול נתוני כיול.
מה עושה מערכת ניהול כיולים?
מערכות אוטומטיות שומרות ומנהלות את כל המידע שקשור בכיול, מאפשרות תכנון ומעקב אחר כיולים, תזמון כיולים. המערכות עוזרות לצפות בנתונים , לבצע ניתוח ואופטימיזציה של תדירות הכיול, מעקב אחר סטטוס הכיול, והפקת דוחות . האוטומציה המלאה של המערכת מאפשרת גם אינטגרציה עם מערכות מיחשוב ארגוניות חיצוניות(ERP) כגון SAP/PRIORITY.
התוצאה היא תהליך חלק ואוטומטי של ניהול המידע על כיול לכל סוגי המכשירים. ובכך משתפרים תהליכי הבטחת האיכות, פריון העבודה בתהליכי הכיול ותהליכי העבודה עם המכשירים. נוצר חסכון רב בזמן עבודה וכן הקטנה משמעותית במרווחי הטעויות, דבר התורם לחיסכון כספי רב.
לסיכום – איך מערכת אוטומטית יכולה לעזור לכם?
לאדם האחראי על מכשור המדידה בחברה המשימה של מעקב אחר מספר רב של מכשירים במקביל עלולה להיות מאתגרת במיוחד. טעות אנוש עשויה להוביל לפגיעה או אף להשבתה של התהליך כולו(בעולם הפארמה).
כתוצאה מכך, הצורך להשתמש בשיטה אוטומטית לשיפור תהליכי הניהול של המכשור המשמש לייצור והבטחת איכות הינו קריטי.
ככל שעובר הזמן- יותר ויותר ארגונים וחברות עולה ההכרה בצורך לאמץ מערכות אוטומטיות אשר יחליפו “כוח אדם ידני “.
צריכים לסגור את הפער וחושבים על התייעלות ודיוק בניהול תהליך הכיול?
זה הזמן לפנות לאחד המומחים של מ.ב.א הזורע.
לשאלות נוספות – מוזמנים ליצור קשר עם המומחים של מ.ב.א הזורע כאן או למייל: sales@mba.co.il